Stevia nu (eindelijk) toegelaten door Europa

Wonderplant Stevia : voordelen van deze zoetstof

Steviolglycosiden, een plantaardige zoetstof afkomstig van het Steviaplantje, is vanaf vandaag officieel in Europa toegelaten.
Hoewel deze plant al eeuwenlang gebruikt wordt in Latijns-Amerika, wordt dit lang in Europa verboden omdat werd gedacht dat het kankerverwekkend was, maar dat blijkt niet te kloppen.
Stevia is een natuurlijke zoetstof die gemaakt wordt van de bladeren van de steviaplant.
Dit wordt al 60 jaar in Japan gebruikt als alternatief voor een andere zoetstof aspartaam, tot nu zijn er nog geen klachten gemeld, waarmee de mythe dat het kankerverwekkend is, wordt ontkracht.
Je kunt het krijgen in poeder of vloeibare vorm, maar ook de gedroogde bladeren (van eigen oogst) zijn bruikbaar.

Suikerziekte, bloeddruk en gezondheid

Buiten het feit dat het ook zoet is, vertoont het geen andere gelijkenissen met suiker.
Het bevat geen calorieën of koolhydraten.
Dit maakt dat patiënten met suikerziekte het mogen gebruiken.
Omdat het een plantenextract is, houdt het verschillende voordelen voor je gezondheid in.
Zo is het antibacterieel, bevat het antioxidanten en helpt het de bloeddruk te verlagen.
Wat verklaart waarom het zo populair is als gezond alternatief voor suiker. Diabetesonderzoek KU Leuven

Informatie over Stevia zoeken in Bol.com