Koken met Stevia Honingkruid

Gebruik Stevia Rebaudiana Suikerblad Honingkruid

Steviolglycosiden zijn stabiel tot voorbij 100 °C ....
En dus is Stevia bruikbaar voor alle gerechten waar een zoete toets gewenst is.
Versnipperd Stevia suikerblad bij warme gerechten om bv de scherpe smaak van tomaten (of andere gerechten) af te zwakken.
Mogelijkheden te over om te experimenteren.
Gebruik het honingkruid in : roomijs, confituur, gebak, koekjes, pudding ... ?

Indien je een aandikkend effect wenst kan je bvb kiezen voor Agar Agar.
Ook Chiazaden hebben een gelvormend effect en zijn rijk aan omega 3.
Ideaal ivm confituur en sauzen. En in brood.

Stuur je ervaring met het honingkruid in via de ideeenbus en help ook anderen om gezonder te worden met minder suiker. Zie ook www.suikerziek.be

Het Stevia honingkruid in kruidenthee

Indien je de suiker in je (kruiden)thee wil gebruiken kan je de verse blaadjes best klein versnipperen met een schaar of een peterselie "roller"

Buiten het groeiseizoen van stevia (mei-oktober) kan je zelfgedroogde blaadjes verpulveren met een deegroller ,een kruidensnijder of in een blender.

Zelf boeken over Stevia zoeken in Bol.com

Stevia Ideenbus

Heb jij zelf een toffe ervaring of een nieuwe toepassing met Stevia ? Stuur ze in via de ideenbus en illustreer hoe het gezonder kan voor iedereen. Time for a change !!!